Gingivitt 

Mobirise
Mobirise

INFEKSJON i TANNKJØTTET

Gingivitt (Tannkjøttbetennelse)

Gingivitt refererer til den patologiske tilstanden til tannkjøttet, preget av betennelse og blødning.

Betennelse strekker seg dypt inn i vevene og fjerner tannkjøttet gradvis fra tennene og skader beinet som støtter tennenes røtter.

Sunn tannkjøtt er stramt, de har en myk rosa farge og lukter ikke. Ved gingivitt er tannkjøttet hovent, rødt og blør vanligvis, enten automatisk eller under børsting.

Periodontitt
Gingivitt er en sykdom som det er behandling for. Hvis den ikke blir behandlet, kan den utvikle seg til periodontitt som sakte ødelegger beinet som omgir tennene og fører til tap av dem. Man kan ha gingivitt uten å vite det fordi det sjelden er smertefullt.

Både karies og tannkjøttbetennelse er forårsaket av den mikrobielle tannflaten. Selv etter noen få minutter børsting kan det begynne å samle seg mikrober på tannflaten. Denne mikrobielle plakken inneholder mange bakterier som produserer syrer og irriterer tannkjøttet.

Symptomene som vanligvis følger med tannkjøttbetennelse.
• Tannkjøttet mister sin karakteristiske rosa farge og blir rød, hovent med uregelmessig form og forårsaker smerter.
• Det blør når du pusser tennene eller når du rengjør dem med tanntråd.
• Tannkjøttet trekker seg fra tennene og lider undervekst. Det skapes plass mellom tennene og tannkjøttet. Det er mulig å avsløre roten til tennene.
• Vedvarende lukt
• Puss mellom tann og tannkjøtt

Midler som disponerer for tannkjøttbetennelse
• Utilstrekkelig fjerning av tannplakk fra tennene
• Røyking
• Ukontrollerbar diabetes
• Genetikk
• Stress og angst
• Korniske sykdommer
• Sykdommer som påvirker immunforsvaret (f.eks. Aids)
• Hormonelle lidelser
• Malokklusjon
• Dårlig munn hygiene
• Legemiddel inntak 

Årsaker til gingivitt

Tendens mikrobielle plakken er et klebrig, mykt, hvitt belegg (hovedsakelig bestående av bakterier som normalt finnes i munnen og påvirket av spisevaner, f.eks sukker). Plakket dannes i både tennene og protesen og fyllingene i munnen. Ved å børste etter hvert måltid, fjernes den dental mikrobielle platen før den blir farlig. Hvis plakken forblir i tennene (uten hyppig og ordentlig børsting) kan den herde. Den tar kalsiumioner fra spyttet, som deretter skaper steiner på tennene (tannstein).

Overflaten på tannsteinen er grov, noe som resulterer i ytterligere mikrobiell plakkoppbevaring og derfor vanskeligheter med å anvende riktig fysisk hygiene. Som et resultat forårsaker skadelige produkter som kalles giftstoffer fra mikrobielle bakterier, i utgangspunktet betennelse i tannkjøttet, det vil si gingivitt.

Årsaken til gingivitt er den mikrobielle plakken som nå er omgjort til stein. Faktorer som fører til gingivitt er all oppsamlingen av plakk, de fleste av dem er dårlig munnhygiene. Andre årsaker som forårsaker gingivitt er skjeve tenner, sviende tetninger, poser, broer og så videre. Feil protesearbeid holder maten mellom tennene, noe som gjør det vanskelig å pusse ordentlig og fjerne bakterier fra munnen.

Det skal bemerkes at ernæring spiller en rolle i generering og vedlikehold av gingivitt. Et kosthold rikt på sukker eller sure stoffer hjelper veksten av bakterier hvis munnen ikke blir renset godt etter måltid.

Hvis den mikrobielle plakken er minimal, slik at tannkjøttbetennelse ikke er berettiget, skyldes gingivitt av andre faktorer, og derfor bør de identifiseres og behandles. Det er også noen andre årsaker til gingivitt, som diabetes mellitus, graviditet, leukemi, visse medisiner, mangel på vitaminer, etc. Personer som har redusert C-vitamin i kostholdet, har økt risiko for gingivitt og periodontitt. Gingivitt observeres også med intens mental stimuli og stress.

Konservativ behandling
Med spesielle periodontal verktøy og ultralydsystem fjernes stein, mikrober og giftstoffer fra roten, smertefritt med lokalbedøvelse.

Pasienten føler ikke smerter verken under inngrepet eller etter hjemreise.

Vanligvis er 2-4 besøk nødvendig. Hygieneinstruksjoner blir gitt til pasienten (korrekt børsting, interdentalbørster og noen ganger oral løsning og / eller gel).

Det ideelle tidsperioden for å evaluere effekten av konservativ behandling er 3 måneder

Konservativ laserbehandling
Den ekstra bruken av laser i konservativ behandling reduserer sannsynligvis sannsynligheten for periodontal kirurgi.

I forbindelse med den konservative behandlingen er periodontal laserterapi (LPT) effektiv, slik at pasienten kan holde seg frisk og leve komfortabelt og kunne kontrollere sykdommen.

Periodontal laserterapi (LPT) er en trygg og absolutt smertefri behandling. Samtidig er det ingen følsomheter i tennene, og det er spesielt indikert for pasienter med helseproblemer som diabetes, hjertesykdom, pasienter med allergi mot antibiotika, hemofili, HIV.

Energien fra laseren overføres til periodontalposen for å fjerne det infiserte tannkjøttvevet og desinfisere lommens mikromiljø ved å drepe bakteriene og ved å inaktivere giftstoffene på overflaten av tannroten og tannkjøttet. Dette aktiverer helbredelsesprosessen.


Laser applications

Laser applikasjoner

Med bruk av laserapplikasjoner innlemmer tannhelsetjenester den siste teknologiske utviklingen innen forskjellige felt i tannmedisin.
Klikk for mer

Adult Plan

Voksenplan 

Eneste formål med denne planen er å opprettholde tennenes gode helse for å unngå utseende på nye tann karies eller periodontal sykdom, samt den tidlige diagnosen slimhinnesykdommer.
Klikk for mer

Aesthetic restorations

Estetiske restaureringer

Nydelig smil består ikke bare av perlehvite og velformede tenner.
Klikk for mer

Perimplantitis

Behandling av rotkanaler

Med rotfyllingsbehandling desinfiserer vi den infiserte nerven som ligger i røttene, og vi klarer å holde tannen intakt.
Klikk for mer

Be om en avtale

Fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg i løpet av arbeidstiden vår.

ABONNERE

Få månedlige oppdateringer