Laser

website templates
Mobirise

Muntlige LASER-applikasjoner

Med bruk av LASER-applikasjoner kan tannhelsetjenester innlemme den nyeste teknologiske utviklingen innen forskjellige felt innen odontologi.
Bruken av laser i tannbehandling muliggjør en rekke behandlinger som kan implementeres, noe som sannsynligvis ikke ville vært mulig uten denne teknologien.

Mobirise

Med bruk av en LASER er lyden fra tann boren, de smertefulle injeksjonene og ubehaget pasienten opplever er over. LASER-behandling kan faktisk gjøre besøket hos tannlegen mer behagelig.

Behandling av tannråte, bløtvevskirurgi, rot desinfeksjon, overfølsomhet av tannkjøtt, tanntilstander og kosmetiske behandlinger i ansiktet kan utføres på betydelig kortere tid. Det er mindre blødning, raskere rehabilitering og minimal risiko for infeksjoner.

Hvor mye vet vi egentlig om LASER?

De fleste av oss vil knytte bruken av lasere til det vi har lært fra filmindustrien og til og med fra TV-annonser, og mange vil behandle begrepet med bekymring og til og med frykt.

Begrepet LASER oppsto som en forkortelse for "lysforsterkning ved stimulert stråling." Med andre ord, hver laser er et monokromatisk forsterket lys, i spesifikk bølgelengde, og faktisk hører alle lasere til det synlige spekteret og hovedsakelig til den infrarøde (langbølgelengden) ikke skadelig stråling. En laser er en enhet som gir lys gjennom en prosess med optisk forsterkning basert på stimulert utslipp av elektromagnetisk stråling. Siden laser bare er et lys er det en enhet som er helt ufarlig og pasientvennlig så lenge den brukes av erfarne fagpersonell.

Det er mange anvendelser av laser innen tannbehandling, og disse kan implementeres ved bruk av forskjellige typer laser. I vår tannlegepraksis bruker vi to av hovedrepresentantene for laser: Er: YAG er en laser for hardere vev og Nd: YAG en laser for mykere vev og sterilisering.

Er: YAG-laser med sin 2940nm lysbølgelengde har kapasitet til å bli absorbert, i stor grad, av vann, og den skylder sine skjæreegenskaper til denne absorpsjonen fordi det harde vevet vi er interessert i, for eksempel tannråte, plakk, bein eller bløtvev, inneholder vann. La oss ikke glemme at celleveggen til mikrobene også inneholder vann. Det betyr at uansett hvor Laser brukes, er det fullstendig sterilisering.

Laseren er enten helt smertefri eller er nesten totalt smertefri. Derfor, med bruk av en slik laser, vil ubehaget av tannboret og bruk av anestesi bortfalle!

En annen applikasjon av Er: YAG Laser brukes i Periodonti. Laseren gir spektakulære resultater i kirurgisk behandling av periodontitt eller implantater, uten behov for kirurgiske instrumenter. Bortsett fra fjerning av under-såret tannstein, det er øyeblikkelig sterilisering av lommen, noe som ingen annen konvensjonell behandling kan tilby. I forbindelse med en myk vevs-laser som Nd: YAG-laser, som vi vil forklare nedenfor, er det en spektakulær og øyeblikkelig forbedring av det kliniske bildet.

Bølgelengden til Nd: YAG Laser er 1064nm. Den har en lavere vannabsorpsjonsindeks og en større absorpsjonsdybde på ca. 3-4 mm (avhengig av vevet). Disse egenskapene gjør det til et utmerket, raskt skjæreverktøy for bløtvev. I tillegg, på grunn av den dype absorpsjonsdybden som den tilbyr, er det en fullstendig sterilisering til en stor utvidelse av dybden. Det kan brukes effektivt i bløtvevskirurgi, kosmetisk kirurgi, fjerning av lesjoner og mye mer. En av de mest imponerende bruksområdene er i behandlingen mot herpes. Med bruk av laseren tar det bare noen sekunder før disse feilene blir en saga blott. Uten behov for bedøvelse er bare noen få pulser fra Laser tilstrekkelig og herpes behandles, symptomene forsvinner umiddelbart, og etter en eller to dager er det ikke en gang et arr.

En annen flott applikasjon av Nd: YAG Laser er eliminering av mikrober og bakterier.

Som vi allerede har nevnt, uansett hvor laserstrålen brukes, er det øyeblikkelig sterilisering. Strålen fungerer også i større dybde og kan brukes til behandling av Periodontitt og Peristefanitis, og hjelper mot raskest utvinning av folliklene og samtidig selvfølgelig sterilisering.


LASER-bidraget til rotfyllingsbehandlinger er svært viktig. Et av de vanskeligste problemene en tannlege står overfor er å eliminere all eksistens av mikrober i rotfoten og under den. Det er her laseren er ideell for å tilby en løsning siden den er i stand til dypere penetrering og tilbyr et komplett utilgjengelig steriliseringsområde. Rotkanalbehandlingen kan fullføres på bare en avtale.

Og det er ikke alt. Den spesifikke laser typen som brukes i vår tannkirurgi er oppgradert, noe som gjør oss i stand til å utføre kosmetiske ansiktsprosedyrer som hårfjerning og utjevning av overleppen.

Laseren er den mest avanserte og vennligere tilnærmingen som finnes i dag for enhver tannpasient.

Det eliminerer vår frykt for tannboret, den vanlige smerten forbundet med tannbehandling og eliminerer til og med bruken av bedøvelse. Til og med den ubehagelige lyden av boret er en saga blott. Hver bruk av laseren er ufarlig og helt trygg når den brukes av erfarne og trente personell. 

Implants

LASER-applikasjoner

Med bruk av laserapplikasjoner inkluderer tannhelsetjenester den siste teknologiske utviklingen innen forskjellige felt innen tannlegemedisin.
Klikk for mer

Aesthetic restorations

Estetiske restaureringer

Nydelig smil består ikke bare av perlehvite og velformede tenner.
Klikk for mer

Dental Implants

Tannimplantater

Tannimplantater er moderne tannbehandling som erstatning for manglende tenner.
Klikk for mer

Periodontitis

Periodontitt 

Periodontitt er en betennelsessykdom i vevene som omgir og støtter tennene.
Klikk for mer

Be om en avtale

Fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg i løpet av arbeidstiden vår.

ABONNERE

Få månedlige oppdateringer